Enter your keyword

Typer av fjädring och fjädringssystem

Bonell

PARIS

Bonell är ett gammalt beprövat resårsystem som tidigare användes i hela resårmadrassen, nuförtiden  används bonell ofta endast som grund-/ bottenresår. Denna typ av fjädring används inte bara i sängar utan även soffor och fåtöljer. Fjädringssystemet består av flera midjeformade fjädrar i ganska tjock ståltråd, som i sin tur är tvärbundna med varandra i  fjädertråd.

 

 

PocketAMADEO SUPER

Pocketresår är en vidareutveckling från bonell och är inte tvärbunden. Istället är varje fjäder något tunnare än bonell och innesluten i en individuell kapsel av slitstarkt tyg. Detta gör att varje pocketfjäder kan arbeta unikt och forma sig efter din kropp utan tvärbunden påverkan från sina grannfjädrar.

Progressiv – Pocket (fjädersystem)

Progressiv pocketresår är precis som vanlig pocket innesluten i en egen kapsel av tyg, skillnaden ligger i själva fjädern. Fjädern är utformad som ett timglas med tätare tvinn mot mitten än i ändarna. Utformningen innebär att fjädrarna anpassar sig både unikt efter form och unikt efter vikt. Därför upplever både lättare och tyngre personer god komfort med den här lösningen.

Zonindelning

Pocketfjädringen delas på många sängar in i olika zoner, där varje zon är anpassad efter respektive kroppsparti. De vanligaste är 3:zons och 5:zons-indelningar. Det är framförallt det översta resårlagret som delas in i dessa zoner. Här går vi snabbt igenom de olika alternativen.

7 zoner. Med en indelning i sju zoner är  det kanske i synnerhet zonen vid svanken man skall ägna en extra tanke, denna zon ger extra stöd vilket kan upplevas som väldigt behhagligt om man sover mycket på rygg. Zonerna neråt mot höfterna samt uppåt mot bålen och axlarna är mer följsamma så att ryggen i sin helhet ligger rakt och bekvämt.

5 zoner. Vi indelning i 5 zoner är har bålen och midjan samt lår och knä samma stöd, medans zonen för höfterna är mer följsamt. Denna zonindelning är väldigt populär bland personer som har lite bredare höft- och midjeparti.

3 zoner. Vi den här typen av indelning är huvudzonerna från höfter och neråt samt från midja till axlar, där den övre zonen av de två är den mer följsamma. Detta är en typ av indelning som brukar passa individer med bredare och kanske ömmare axelpartier.

Ingen zonindelning. Värt att tänka på om man köper en säng utan zonindelning är att resåren ger samma typ av tryckavlastning och stöd över hela sängytan. En del personer föredrar detta.

Ingen zonindelning – progressiv pocket. En säng med progressiv pocketfjädring behöver ingen zonindelning. Varje enskild resårcell arbetar utifrån individuell tryck och ger mycket stöd till tyngre kroppspartier och lagom stöd till lättare.

Hej kära kunder!

På grund av den rådande covid-19 pandemin har vi på Drottningsäng beslutat att både för er kunder och våra medarbetares säkerhet, valt att endast utföra försäljningen via vår hemsida! Vi har därför tillfälligt stängt ner våra showroom och hänvisar till de bilder och beskrivningar som finns på hemsidan! Ni är välkommen att maila oss vid fler frågor eller funderingar!

Ta hand om er och håll er säkra!
Hälsningar
Teamet Drottningsäng